Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högtryck på väg: ”Kan bli väldigt varmt”

Under helgen växer ett högtryck med sol och värme in över länet och kan framförallt i nästa vecka ge temperaturer uppemot 25 grader.

– Under lördagen blir det uppehållsväder men molnigt under förmiddagen. Under eftermiddagen klarnar det upp men molnen kan dröja sig kvar lite i de södra delarna. Men nu kommer värmen med temperaturer mellan 16-18 grader. I vissa områden kan temperaturen stiga till 20 grader, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Under söndagen blir det i stort sett likadant väderläge med molnigt på förmiddagen och klart och varmt på eftermiddagen. Under söndagseftermiddagen kommer det bli drygt 20 grader.

– I början på nästa vecka ligger högtrycket kvar och det ser mycket lovande ut. Under tisdag-onsdag blir det ännu lite varmare med rena sommarvädret. Lokalt kan det bli väldigt varmt med temperaturer uppemot 25 grader.

Med sol och värme drar även pollensäsongen igång på allvar. Under helgen och nästa vecka är det stor risk för väldigt höga halter av björkpollen.