Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högre ersättning för sena pendeltåg

SL höjer ersättningen för förseningar i kollektivtrafiken.

Den som blir försenad i över 20 minuter på pendeltåg eller bussar får från och med 1 april ersättning med upp till 1 100 kronor för alternativa färdmedel, som taxiresor. Tidigare var beloppet 800 kronor.

Dessutom införs en helt ny möjlighet för försenade resenärer. De som inte tar taxi eller bil kan i stället få tillbaka hela eller delar av biljettpriset om man använt reskassan. Är du försenad över 20 minuter går det att få tillbaka halva biljettpriset, förseningar över en timme ger hela biljetten tillbaka.

Använder du exempelvis månadskortet går det att få tillbaka mellan 9 och 18 kronor för förseningarna. Nytt är också att SL inför en möjlighet att den som köpt en periodbiljett, exempelvis månadskort, kan få hela utgiften tillbaka om trafikutbudet ändras på ett sätt som resenären inte kunde veta när biljetten köptes.