Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högg personal i ansiktet med gaffel – tonåring döms till längre ungdomsvård

Tonårskillen attackerade en behandlingsassistent på det ungdomshem där han var placerad. Nu har han dömts i Södertälje tingsrätt för grov misshandel.

Det var i våras som en missbrukande kille som var tvångsintagen på ungdomshemmet i Tysslinge som drivs av Sis, Statens institutionsstyrelse i Södertälje, gick till angrepp mot en anställd.

Båda satt och tittade på en film tillsammans. 17-åringen mådde inte bra och hade ont i kroppen då han hade abstinens efter att ha slutat med heroin ett par dagar tidigare.

När behandlingsassistenten vände sig bort för att byta film - tog tonåringen strypgrepp på honom bakifrån. Enligt behandlingsassistenten hade han svårt att värja sig då överfallet var helt oväntat. Mannen föll till golvet och när han kom på fötter igen hade 17-åringen varit inne i köket och beväpnat sig med en gaffel som han nu högg mot ansiktet på mannen.

Läs även: 17-åring högg flera gånger med bestick i mannens ansikte – tog först strypgrepp

Killen har erkänt att han tog strupgrepp på mannen men nekar till att ha huggit honom med någon form av bestick. Killen hävdar att de bråkade och slogs båda två och att han i samband med det slog en mobil i huvudet på mannen för att värja sig.

Södertälje tingsrätt sätter sin tillit till behandlingsassistentens vittnesmål som dessutom har fått stöd av fotografier av de blödande skador i hans ansikte som fotograferades när han uppsökte sjukhus för att bli omplåstrad efter misshandeln.

17-åringen döms nu till fortsatt ungdomsvård enligt Lagen om vård av unga (LVU). Han ska även betala mannen han misshandlade 60 000 kronor i skadestånd. Efter misshandeln flyttades killen till ett av Sis ungdomshem norr om Stockholm.