Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högerback klar för Assyriska

Assyriska FF har gjort klart med en ny högerback – Gustav Jarl återvänder till klubben.

Gustav Jarl har den här veckan provtränat med Assyriska – men målet har hela tiden varit att få till en övergång. Nu är den 20-årige skåningen klar för Södertäljeklubben, som han spelade för 2014 på lån från Helsingborgs IF.

I HIF fick han göra totalt fem allsvenska matcher från start och lånades ut till Assyriska och till Athletic FC i superettan. I AFC gjorde han i fjol 13 matcher från start.

– Det är en bra defensiv spelare. Snabbheten är hans styrka, säger Assyriskas tränare Tor-Arne Fredheim till LT.

– Det känns jättebra med Assyriska. Det ett bra lag med bra spelare och med en tydlig idé om hur man ska spela, säger Gustav Jarl till LT.

Assyriska har alltjämt många luckor kvar i backlinjen. Förutom Jarl finns endast Linus Malmborg kontrakterad. AFF hoppas dock förlänga med David Durmaz och Nemrud Awrohum, och har vänsterbacken Simon Strand från Huddinge IF på provträning.

– Vi ska testa Simon den här veckan och nästa, och efter det tar vi ett beslut. Vi har många krokar ute just nu, säger Tor-Arne Fredheim.