Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeypuls podcast #56: Nicklas Grossmann

 
Hockeypuls podcast
Visa alla artiklar

Han ville spela vidare, men kunde inte. Efter ett decennium i världens bästa hockeyliga, två VM-medaljer i troféskåpet och en cirkelslutning i SSK tvingades Nicklas Grossmann kasta in handduken sommaren 2019.

Vad har han gjort sedan dess?

I Hockeypuls podcast får backjätten prata om livet i dag, sin nya karriär inom SSK, tacksamheten till klubbens förre boss, vilka kontakter han använder sig av från NHL-karriären och vad han verkligen ville ha med sig hem till Sverige efter åren i USA.

– Du har gjort din research...

Grossmann ger en inblick i hur NHL-vardagen kunde se ut, hur spelet bakom en trejd går till och den beundran han känner för ikonerna Eric Lindros, Pavel Datsyuk, Mike Modano, Jaromir Jagr och Shane Doan, som han spelat med. Han får också berätta om två skräckskador från karriären.

– Jag såg på deras ansiktsuttryck... Det hade kunnat gå illa.

Under sina år där borta fick Grossmann vid några tillfällen också slåss mot några av NHL:s största fighters – som George Parros. Hur går det egentligen till när två bjässar bestämmer sig för att slåss? Grossmann väljer att lyfta på hatten för "poliserna" i NHL och ser fördelarna med att implementera fighter även i Sverige.

– Det skulle städa upp mycket.

SSK-profilen förklarar familjens beslut att rota sig i Sverige, varför han inte utesluter en flytt tillbaka till USA, hur mycket han "maxat" i bänk och benböj samt varför han vill utöka SHL till 20 lag.

– Det skulle bredda intresset.

Vill du lyssna på podden här? Klicka play på spelaren nedan:

Lyssna på Hockeypuls podcast: AcastItunesSpotify

Podden finns där poddar finns (iTunes, Acast, Spotify osv). Du kan även lyssna på podden i spelaren ovan.

För funderingar, tips eller frågor: Mejla [email protected]