Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyettans vassaste målskytt nätade igen

SSK:s Henrik Thegel är hela hockeyettans bästa målskytt. Och med sitt 21:a mål för säsongen gav han sitt lag ledningen för första gången mot Väsby – och såg till att lagets fick avsluta serien med en seger.

Henrik Thegels mål mot Väsby betydde 5–4. Det blev till slut 6–4 till SSK, som efter två svaga perioder låg under med 1–4.

Men tack vare vändningen kan SSK ladda inför allettan med en skön känsla.

– Det tycker jag, sista perioden är ju det vi kommer att komma ihåg från den här matchen, säger Henrik Thegel.

Att han vill glömma första och andra perioden är lätt att förstå.

– De var mycket hetare än oss i början. Och sen var de jäkligt effektiva.

SSK såg slaget och uppgivet ut redan i mitten av andra perioden, men fick en livlina tack vare två snabba mål i början av tredje perioden.

– Det var viktigt att vi gjorde de målen, vi fick en jäkla skjuts där. När vi gjorde 4–3 kändes det att vi tog över helt.

Därmed kunde SSK undvika att avsluta säsongen med två raka förluster. Men Henrik Thegel tycker egentligen inte att SSK hamnat i en svacka på slutet, bara för att man förlorat några matcher under andra halvan av serien.

– Jag vet inte om vi har spelat så mycket sämre på slutet, vi gjorde en del dåliga matcher redan innan men lyckades vinna ändå då, säger Henrik Thegel.

Att det skulle handla om brist på fokus eller motivation på grund av att laget tidigt gick loss i serietoppen går han inte med på.

– Det är ändå hockey man vill spela och man tycker det är kul vinna varje match. Om man åker ut och inte är laddad, då är det bara tråkigt att spela.

Det har också märkts på Henrik Thegels målproduktion, som aldrig har stannat av. I går kom alltså det 21:a målet – och därmed har han gjort flest mål av alla spelare i de fyra hockeyettorna.

– Jag är nöjd, det har blivit mycket mål och det är alltid kul. Sen är ju huvudmålet ändå alltid att vinna matcher. Men det har vi ju också gjort, säger Henrik Thegel.

Samtidigt erkänner han att det är svårt att säga vad hans egen och lagets framgångar egentligen har för värde inför fortsättningen.

– Det är svårt att säga, vi har ju varit så pass överlägsna. Jag tror att vi får en bättre bild av oss när det blir tuffare matcher.

Han konstaterar också att det inte kommer att bli lika lätt för honom själv att fortsätta att göra mål i samma utsträckning. Men några mål till lär det bli – näsan för målet är ändå en av hans styrkor.

– Det har det alltid varit, jag har alltid varit den som skjuter oftare än jag passar. Nu har det blivit väldigt mycket mål, men det har ju blivit att jag spelat större delen av säsongen med Westerling och han är jäkligt bra på att passa, säger han.

Nu är Jonas Westerling skadad men Henrik Thegel – som har fortsatt att göra mål även utan sin radarpartner – hoppas ha den rutinerade centern vid sin sida igen till omstarten.

– Vi har haft lite skador på slutet, men nu har vi några veckor på oss så förhoppningsvis är alla med när allettan startar.

Finns det något som ni måste förbättra för att fortsätta att vinna i allettan?

– Mest att vi måste vara jämnare i våra matcher, att hålla samma nivå och inte ha få några dippar. När vi har spelat bra har vi varit jävligt bra.