Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viss dramatik när SSK:s styrelse valdes – och flera nyheter avslöjades

Catharina Elmsäter-Svärd omvaldes för ännu ett år som ordförande för SSK – och valberedningens förslag godkändes av medlemmarna, dock efter viss dramatik. Det avslöjades även flera nyheter av klubbledningen.

Annons

Som väntat omvaldes Catharina Elmsäter-Svärd till ny ordförande när SSK hade årsmöte på tisdagskvällen. Även Mikael Wallteg valdes som ny ledamot – dock efter lite dramatik, då en medlem ställde sig upp och ifrågasatte styrelsens kompetens vad gäller hockeykunskaper.

Medlemmen hade dock inget eget förslag på en person med rätt kompetens, utan ville att årsmötet skulle ta en paus för att hitta en lämplig kandidat. Men detta röstade årsmötet nej till, och godkände därefter valberedningens förslag.

Det innebär att SSK:s styrelse för säsongen 2017–18 ser ut sår här: Catharina Elmsäter-Svärd som ordförande med ledamöterna Peter Onstrand, Firial Saado, Mikael Wallteg, Patrik Walle, Håkan Söderberg, Joakim Gustafsson och Per Hallberg.

Catharina Elmsäter-Svärd blev omvald som SSK-ordförande för ett tredje år.

Sedan tidigare hade SSK aviserat en miljonförlust, men den förlusten blev inte riktigt så stor – exakt 602 855 kronor. Likfullt klart röda siffror, men något mildare än förväntat. SSK har kvar ett eget kapital på drygt en miljon, mer exakt 1 168 000 kronor.

– Ekonomin är under kontroll och förlusten är möjlig för oss att hantera, sade klubbdirektören Mats Pernhem, som lade till att lagets sportsliga satsning är något man hoppas ska få fler att besöka Scaniarinken nästa säsong och i förlängningen generera mer intäkter och således ge ekonomisk vinst nästa år.

Han kunde även slå fast för medlemmarna på årsmötet att klubben siktar uppåt i seriesystemet. Målsättningen för nästa säsong är att nå "play in", vilket innebär att nå topp åtta i tabellen vilket gör att SSK är med i jakten på en SHL-plats. Och SHL är det stora målet – i slutet av femårsplanen, där SSK nu går in i år tre, ska klubben ha ett absolut topplag i Hockeyallsvenskan och gå upp till SHL.

Pernhem berättade även att SSK kommer att låna ut målvakten Robin Christoffersson, senaste säsongen i J20, till Haninge i Hockeyettan under hela nästa säsong, samt att forwarden Wincent Blomdahl kontrakteras men i första hand ska tillhöra J20-laget samt vara tillgänglig för utlåning under kortare perioder till Hockeyettan men också finnas tillgänglig för A-laget. Sedan tidigare är det klart att målvakten Lukas Klarström lånas ut till Arboga, också i Hockeyettan.

SSK redogjorde även för ett större omtag i ungdomsverksamheten, ett arbete som pågått sedan september och fortsätter nu. Detta bland mycket annat som togs upp på årsmötet.

För Plus-kunder: Så var SSK:s årsmöte – LT rapporterade live

Mer läsning

Annons