Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittade formen – sedan kom febersmällen

Först en av säsongens bättre matcher. Sedan knockad av feber. Dino Pita hoppas hinna arbeta sig tillbaka i form till kvällens hemmamöte med obesegrade Fraport.

Annons

Kingsguarden hade knappt kravlat sig ur sängen när han spelade mot Borås. Det syntes. Åtta dagars frånvaro, med feber i fyra, dålig aptit och tappade kilon, kylde av Dino Pitas form, efter att han öste i 19 pigga poäng mot Rosa Radom veckan före.

– Jag visste att det skulle bli en tuff dag på jobbet, men jag behövde spela av mig.

Tajmingen saknades, framförallt i försvar. Och jag är ju en spelare som måste träna hela tiden för att vara bra. Nu har jag haft några dagar, så jag hoppas att det är bättre,

säger han.

Kings shooting guard hoppas fortsätta på den nivå han höll mot Rosa Radom – och som han visat vid flera tillfällen under hösten. I ligaspelet har Pita dock varit i en dalande trend. Under november snittade han 12,5 poäng. I december sjönk det till 7,0 – och på två matcher i januari har Pita 4,5 poäng i snitt.

– Det ska inte vara så, men man är mycket mer motiverad i Europaspelet. Jag måste

hitta rytmen i ligan. Som tur är går det bra för laget ändå. Vi har bara förlorat två matcher.

En förklaring kan kanske vara att rollen i Kings system skiljer sig från tidigare.

– Vi hade ju ingen poänggörande pointguard tidigare.

Och en ganska dominant center (i Kenneth Simms) som blev dubblad. Jag har aldrig spelat med någon riktig trea, som Chris (Czerapowicz). De har byggt spelet kring det. Och vi vinner ju hela tiden. Så det är inte så att vi ska ändra på något. Jag får ta tag i min egen insats själv, säger Dino Pita.

Med Pita tillbaka i spel har nästa spelare kroknat i feber: Chris Czerapowicz.

– Det kommer att påverka oss. Chris har hittat en bra rytm i de senaste matcherna. Men vi fokuserar på att återhämta oss och hur vi kan få ut max, säger Vedran Bosnic.

Först i dag tar Kings beslut kring Czerapowicz möjliga medverkan. Ett beslut som både kan öppna för minuter för Adam Ramstedt och ställa Kings utan trea.

– Men jag ser ju hellre att Chris är med och att vi har vår vanliga rotation. Det har fungerat bra hittills. Han är en av de ledande spelarna i laget, säger Ramstedt.

Fraport är med i en exklusiv klubb: den för Europe Cups obesegrade lag. Medlemslistan är nere i två lag. Fraport och ukrainska Khimik Yuzhne. Och en av Fraports styrkor är försvaret, som släpper in minst poäng i turneringen.

– Det där laget är otroligt bra i försvar. De hjälper varandra bra, de roterar bra. En som jag har mycket respekt för är Quantez Robertson. Hans försvarsspel är riktigt läskigt. Otroligt stark i kroppen. Jag hade det tufft mot honom senast, säger Pita, som sköt 0 av 5 från golvet i Frankfurt.

– Det gäller för oss att spela runt bollen. Att vi attackerar, kickar och slår extrapassningar. Deras en mot en-försvar är otroligt bra.