Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittad död i källare – misstänkt mordbrand

Tidigt i morse hittades en man i 30-årsåldern död i en källare. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Klockan 06.22 inkom larmet till räddningstjänsten. Det brann i en källare i Grusåsen. Brandkår, ambulans och polis skyndade till platsen. Det rykte från en källargång under ett flerfamiljshus. När rökdykare tagit sig in hittades en man som var avliden. Polisens insatschef på plats, Jonas Packalén förklarar att en förundersökning om mordbrand har inletts.

– Det finns omständigheter som tyder på att det är inga naturliga orsaker, säger Jonas Packalén.

Mannen är identifierad men polisen vill inte berätta något mer i så tidigt skede av utredningen. Inte heller om det finns några misstänkta. Nu vill de till att börja med ta reda på varför det har börjat brinna. Tekniker befinner sig på platsen som fortfarande är avspärrad.

Roger Eriksson, 62 år, bor precis ovanför källaren där branden startade. Han vaknade kvart över sex på morgonen när det rykte utanför fönstren till lägenheten. Snart hörde han röster utanför dörren, när brandmännen tagit sig in i huset. Drygt en timme tog det innan branden var släckt. Han känner fortfarande lite röklukt i sin bostad.

– Jag är lite orolig. Jag har blivit det mer nu än när det hände. Först hinner man inte ta åt sig det, säger Roger Eriksson.

Han berättar att de länge har haft problem med att obehöriga har tagit sig in och vistats i källarutrymmet.

Brandmän har nu pumpat ut vatten från källaren. De boende som evakuerades har fått återvända hem. Vattenledningar i huskroppen har förstörts så vattentankar med dricksvatten står uppställda utanför. Representanter för Telge bostäder och kommunen fanns också på plats.