Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hitta finska släkten med Folkuniversitetet i vår

Varför inte testa något så knasigt som att spela på godis? Eller har du inte alltid inte velat kunna imponera med lite rytmisk zumba och poledance? Eller släktforskning med fokus på Finland?

Annons

I vår är utbildningskatalogerna från ABF, Studieförbundet Vuxenskolan och Folkuniversitetet fyllda av kurser, studiecirklar och evenemang. Här finns klassiska kurser i historia, matematik och språk, men också mer handgripliga dito, som att via ABF lära sig gjuta i betong, måla med olja- och akvarell eller bemästra metalltrådar i hantverket luffarslöjd. En av de mer udda kurserna är kanske den där man får undersöka om man kan spela på godis.

För den som vill förbereda sig inför sommaren och höstens aktiviteter i skog och mark finns möjligheten att ta förarintyg för båt, lära sig mer om biodling eller ta jägarexamen, via bland annat Studieförbundet Vuxenskolan.

Folkuniversitetet erbjuder många kurser i dans men också bland annat släktforskning, vilket brukar vara populärt. För den med släkt i vårt grannland Finland finns även en föreläsning om släktforskning i just Finland.

Och den som anser sig sakna tid för allt detta, som oftast sker på kvällstid, finns exempelvis yoga på lunchen, i ABF:s regi.

En del av evenemangen och kurserna är gratis, andra kostar. För detaljer– gå in på respektive hemsida.