Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hett derby att vänta i J18-slutspelet

Nykvarns IF besegrade Farsta med 8-5. Salem/Telge slog Norrköping med 17-5. I påskveckan möts de bägge lokalkonkurrenterna i Björkestahallen om en plats i SM-slutspelet i HJ18.

Annons

För bägge lagen är SM-slutspelet säsongens stora mål. I helgen avgjordes play-off 1.

Salem/Telge som börjat sitt samarbete på juniorsidan den här säsongen blev det en utklassningsseger mot Norrköping i helgen med hela 17-1. Norrköping tog ledningen med 0-1. Men sedan tog det roliga slut för gästerna. Salem/Telge vann första perioden med 10-1.

- Ja, det var en riktig urladdning. Men vi fick bra utdelning på våra chanser och förvaltade några power-play rätt, säger lagets tränare Nicklas Hedstål.

Han är nöjd med samarbetet i juniorlaget. Förutom att Salem tidigare värvat spelare från Nykvarn har man nu fått lovande Telgespelare. Till exempelt jättelöftet Kevin Haglund som gjorde fem mål mot Norrköping.

- Han betyder jättemycket för oss och kan bli hur bra som helst. Kevin spelar ju en avgörande roll även i a-laget, säger Nicklas Hedstål.

Salem kvalar just nu till SSL med a-laget och det är flera spelare som har viktiga roller även där. Så det är tuffa tider för de unga spelarna.

- Spelarna tycker att det här är de roligaste veckorna på säsongen så dom orkar. Det gäller att sätta stopp för dem ibland och se till att de hinner få vila emellanåt, säger Nicklas Hedstål.

Nykvarn hade ett något tuffare playoff 1. Laget besegrade Farsta hemma med 8-5 (2-1, 5-2, 1-2).

- Jag tycker det såg bra ut. Vi har mött dem förr och det gick som planerat, säger Nykvarns tränare Peter Höög nöjt.

Nykvarn avgjorde i den andra perioden. Det stod 3-3 sex minuter in i perioden. Men innan den var slut hade Nykvarn tagit ledningen med 7-3.

Nu återstår ett steg till innan säsongens målsättning är nådd, SM-slutspelet i Växjö den 8-10 april. Men det blir tufft. Under påskhelgen kommer Salem/Telge till Björkestahallen för en direkt avgörande kvalmatch vilket av lagen som blir ett av de åtta lag som gör upp om SM-titeln.

- Det blir tufft. Men när man kommit så här långt finns det inga lätta matcher kvar. Jag har svårt att se att det finns några klara favoriter, säger Peter Höög

Med flera tidigare Nykvarnsspelare i Salem/Telge blir det en lite speciell match. Men att något lag skulle kunna dra fördel av det tror inte Peter Höög på.

- Visst har spelarna bra koll på varandra, men vi har vårt spel och de har sitt. Det är svårt att säga att några skulle dra fler fördelar av det, säger Peter Höög.

Salem/Telges Nicklas Hedstål är inne på samma linje.

- Det blir en speciell match, en svår match med mycket prestige. Det återstår att se vem som kan dra nytta av kännedomen om motståndarna bäst, säger Nicklas Hedstål.

Matchdatum är inte satt än. Det blir i alla fall i Björkestahallen, och det lär bli storpublik.