Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heroinkungen hoppas på sänkt straff

George Ebong, 40 – storlangaren av heroin – hoppas på lindring i hovrätten. Under fyra dagar pågår förhandlingen i Svea hovrätt.

Den 16 februari föll domen mot den 40-årige heroinhandlaren från Nigera, som tros ha sålt stora mängder heroin i Södertälje och övriga länet under minst fem års tid. Redan 2005 figurerade hans namn i en heroinutredning mot några landsmän i Geneta, men Ebong lämnade då Sverige i ett halvår och misstankarna mot honom var för svaga.

Nu vet polisen att 40-åringen varit spindeln i nätet i en omfattande heroinhandel. Med bas från sin lägenhet i Hovsjö har 40-åringen varit aktiv i hela länet.

Enligt polisen är det sällan som en så stor fisk grips, vanligare är att personer längre ner i hierarkin åker fast medan storleverantörerna klarar sig undan. Men det krävdes också stora spaningsinsatser innan George Ebong kunde gripas av Södertäljepolisen.

Domen i Södertälje tingsrätt blev tio års fängelse. Nu hoppas han få lindring. Via sin advokat försöker han få hovrätten att klassa varje enskilt dokumenterat försäljningsärende som ett enskilt fall, inte som en del i en omfattande organiserad heroinhandel. Lyckas han kan han få straffet sänkt med flera år. Slutpläderingarna är på torsdag.