Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvävt på SSK:s hockeygymnasium - men stjärnan lämnar för Djurgården

Inte mindre än tio av 13 spelare som fått plats på SSK:s hockeygymnasium är från de egna leden. Men klubbens enda landslagsman i årskullen saknas.

Nu har SSK presenterat de spelare som blivit antagna till klubbens hockeygymnasium inför nästa läsår. De handlar om spelare födda 2000, och i år är andelen spelare från de egna leden riktigt högt. Inte mindre än tio spelare av de 13 som antagits kommer från de egna leden och av dessa har sju SSK som moderklubb.

Det mest meriterade namnet bland de lokala talangerna, pojklandslagsbacken Axel Andersson, saknas dock på listan. Andersson har antagits till Djurgårdens hockeygymnasium och fortsätter sin karriär i SHL-klubben.

Här är de antagna spelarna till SSK:s hockeygymnasium: Victor Olsson (SSK), Stefan Emmesjö (SSK), Richard Warging (SSK), Rasmus Frödén (Huddinge hockey), Oscar Sjögren (SSK), Ludwig Georgsson (Tullinge Triangelpojkar), Linus Bemström (SSK), Joel Thulin (SSK), Jack Braun (Nacka Hockeyklubb), Hugo Örtqvist (SSK), Filip Sorvoja (SSK), Filip Pilö (SSK) och Hugo Gustafsson (SSK).