Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemtjänstföretag försatt i konkurs

AB hemtjänst och service, vars vd Kima George är misstänkt för ekonomisk brottslighet, har försatts i konkurs.

Det var i början av februari som polisen slog till mot AB Hemtjänst och Service. Företagets tillgångar blev frysta och fyra personer häktades. Sju personer förlorade sina jobb och företaget drabbades av löneskulder på drygt 200 000 kronor. Nu har bolaget också försatts i konkurs.

Enligt tidningen Kommunalarbetaren har fackförbundet Kommunal ansökt om ersättning hos den statliga lönegarantin för de sju anställda som plötsligt blev utan lön. Polisutredning och den beslagtagna administrativa utrustningen försvårar dock situationen.

– Det är självklart svårt att göra en utredning om man inte har tillgång till bokföringen. Innan det beslaget hävs kan man inte göra någon granskning helt enkelt, säger Gustav Kling, juridiskt biträde på advokatfirman Hamilton som ansvarar för utredningen, till Kommunalarbetaren.