Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemtjänstens minutjakt saknar motstycke

LT har i flera artiklar berättat om att hemtjänsten i Järna ska sluta att räkna minuter. Förutsättningarna för att vara chef i en verksamhet organiserad på det här viset är minst sagt dåliga.

Anmäl text- och faktafel

Det är också en stor omsättning på chefer i hemtjänsten, inte bara i Södertälje. Utan kontinuitet i chefsledet, ingen utveckling.

Läs Tomas Karlssons ledare: Känn omsorg om de äldre – inte om Taylorismen

Med den ”budget” den har kommer det aldrig bli någon ordning i hemtjänsten. Denna minutjakt finns inte i någon annan kommunal verksamhet.

Jag skulle vilja veta vilka poster som ingår i beräkningen av den ”peng” som hemtjänsten får för sin verksamhet. Finns arbetsplatsträffar (APT), frisksamtal, medarbetarsamtal med förberedelse, lönesamtal med förberedelse, dokumentation, fortbildning, informationsinhämtande, schemaplanering, avlastningssamtal, riskutredningar i brukarens hem, samtal med anhöriga etcetera med?

Det borde finnas en detaljerad beräkning på kommunen.

Jag hoppas LT följer upp med ytterligare artiklar.

Södertäljebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare