Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemliga gruppen drabbades av bluffaren

Rättegången mot bloggerskan kan vara toppen av ett isberg, enligt polisen och andra drabbade.

Den åtalade 29-åriga kvinnan säger att hon är en annan person i dag. Men hos polisen ligger färska 41 anmälningar mot henne, om fall från 2012 till april i år. Och många som säger sig ha blivit drabbade av kvinnans bedrägerier finns med i en hemlig grupp på Facebook. 27-åriga Elli Ferander grundade gruppen i februari i år efter att själv ha blivit ha lurad och efter att ha sett andra kommentera på nätet att de också blivit lurade.

– Vi är 50 stycken just nu, man måste kunna bevisa att man blivit lurad av henne för att bli godkänd av mig, säger Elli Ferander som lurades att betala bloggerskan 4 000 kronor för biljetter till finalen i Eurovision i Stockholm i maj.

– Det kändes pinsamt. Jag hade ångest i tre veckor efter att jag förstod att jag hade blivit lurad.

Men att vara med i Facebookgruppen underlättar för offren.

– Det är samma konversationer hela tiden, alla har varit med om samma sak och kan känna stöd i det, folk ska inte vara rädda för att anmäla, många har blivit drabbade men inte anmält än, säger Elli Ferander.

Hon tror inte att den 29-åriga kvinnan talar sanning när hon säger att hon är en annan person i dag.

– Inte det minsta, jag har en i gruppen som blivit lurad för två veckor sedan.