Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helt rätt att visa polisens vardag i Södertälje

Anmäl text- och faktafel

Käre Eddie Demir, som skrev ”Södertälje har aldrig varit lugnare än nu” i en insändare. Vilken värld lever du i?

Senast i natt var det två bilbränder och i går natt var det en misstänkt mordbrand. Södertälje är allt annat än tryggt. Jag skulle aldrig våga gå själv i denna stad när mörkret har lagt sig. Inte min mamma heller.

I våras blev min mammas vän rånad mitt på blanka dagen – av barn. Listan kan göras lång. Jag säger också till politikerna - vakna! Men jag undrar hur du kan veta så mycket om det nya tv-programmet om Södertäljes poliser. Vad jag vet så har det inte haft premiär ännu.

Jag tycker det är exemplariskt att visa hur Södertälje faktiskt är. Att det måste bli en förändring. Det handlar inte om att poliserna ”klappar sig på axeln”. Våra poliser sliter för samhällets skull för alldeles för låga löner och få kollegor.

Det handlar inte om att polisen vill ”leka hjältar”, det är väl inte mer än rättvist att de också kan få dela med sig av sitt arbete, ett arbete som är ouppskattat av många.

Och att du ens kan jämföra med människor som filmar exempelvis olyckor, vilket är vedervärdigt. Det har ingenting att göra med att man visar vad en polis faktiskt sysslar med om dagarna.

Det handlar inte om att smutskasta Södertälje, det handlar om att visa verkligheten. Du kanske också borde vakna.

Evelina Ström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare