Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helgtipset: Sång och föreställning i mörker

Lördagen handlar mycket om klimatmanifestationen Earth Hour.

Förutom att hushåll och företag släcker ner hålls också andra aktiviteter för att påverka mer och i Nykvarnskyrkan ger kören Existens en konsert.

– Vi vill uppmärksamma miljön och väcka frågor som; hur lever vi och hur konsumerar vi. Därför ger vi en konsert till stearinljusets sken, säger körledaren och kantorn Sofia Berglin.

Fikat serveras från klockan 20 i morgon lördag och en halvtimme senare börjar konserten.

– Vi kommer att sjunga låtar ur vår egen föreställning ”Ett enda liv”, låtar av Ted Gärdestad, Kristina från Duvemåla och mycket annat, säger Sofia Berglin.

Det är Världsnaturfonden som står bakom Earth Hour som startade 2007 i Sydney, Australien. I samband med det arrangerar i morgon även Tom Tits experiment ett evenemang mellan klockan 20.30 och 21.30.

En föreställning om skapelsemyter från hela världen som presenteras av sagoberättare och ljudkonstnärer. Det blir en kväll med muntligt berättande och ljuva toner i totalmörker.

– Det blir en helt och hållet akustisk upplevelse utan el och utan högtalare uppe på vår vindsvåning med publiken liggandes ner under stjärnorna, skriver Tom Tit på sin hemsida