Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helenius första nolla

SSK öppnade kvalserien med seger, 2-0 hemma mot Rögle, på söndagen.
Stor hjälte blev målvakten Riku Helenius som höll nollan.

Riku Helenius första nolla för säsongen kunde inte ha kommit i ett bättre läge.

– Jag har aldrig spelat kvalserien förut, så jag var lite nervös. Men det är bra, när jag är lite nervös spelar jag som bäst, säger Riku.

Man kan möjligen säga att detsamma inte gäller SSK i sin helhet, för SSK var rätt tamt från början. Det började med att Linus Videll redan efter 40 sekunder tappade fram en puck till Rögles Jakob Johansson som fick skjuta från nära håll.

Men Helenius räddade och sedan fortsatte han med det resten av matchen.

– Det var min första nolla för SSK och faktiskt min första nolla på hela säsongen, men den var värd att vänta på. Det känns som om det var viktigt att få en bra start på serien, nu får vi en kväll att njuta, sedan är det bara att jobba på.

– Nu har vi slagit Rögle, jag tror att så länge som alla i laget jobbar arslet av sig kommer vi att klara det här, säger Riku.

Offensivt var det den formstarka kedjan med Linus Videll, Jonas Almtorp och Yanick Lehoux som producerade. Videll och Lehoux gjorde varsitt mål och även Almtorp var nära när Rögle tog ut målvakten, men lyckades bara pricka stolpen.

I måndagens papperstidning: fler citat från Helenius och från Yanick Lehoux samt Henrik Schöldströms krönika.