Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedlund får lämna SSK: "Känns jättetråkigt"

Forwarden Joakim Hedlund får lämna SSK. "Jag fick besked om att jag inte får vara kvar", säger han till LT.

Annons

Efter ett mål och en assist på 20 matcher i hockeyettan är det färdigspelat i SSK-tröjan för 25-årige forwarden Joakim Hedlund.

Efter att hockeyettan östra spelats färdigt och laget nu börjat uppladdningen för allettan, har klubben beslutat sig för att göra sig av med forwarden.

- Jag fick besked om att jag inte får vara kvar. Det var ett sportsligt beslut, det känns jättetråkigt så klart, men det är bara att acceptera, säger Joakim Hedlund.

Den SSK-fostrade forwarden kom till SSK från Visby/Roma, där han hade spelat de tre senaste säsongerna. Han har bestämt sig för att inte spela ishockey någon annanstans den här säsongen.

- Främst för att SSK är klubben jag vill spela för och får jag inte göra det har jag ingen lust att spela någon annanstans, säger han.

- Ända sedan jag skrev på har jag varit så sjukt fokuserad på det här, det har varit en helt annan miljö och vi har tränat mer än jag har varit med om tidigare och jag har trivts med det. När jag fick det här beskedet kände jag att jag inte hade någon lust att bli utlånad någonstans resten av säsongen.

Även om han är besviken och tycker att det är tråkigt att få lämna klubben i sitt hjärta, låter Joakim Hedlund inte upprörd när LT talar med honom, även om han säger att han blev förvånad när han fick beskedet.

- Jag känner inget behov av att vara sur. Jag har varit med tillräckligt länge för att förstå att det aldrig är lätt att ta såna här beslut och att ingen gör det för att vara taskig mot någon. Det har varit fantastiskt kul att få vara med på den här resan för en grabb som började i den här staden och jag ska inte sticka under stol med att det gör ont att inte få vara med hela vägen. Men vi har ett extremt starkt lag och det är så här det funkar inom idrotten.