Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedin stannar i SSK

Han var SSK:s statistiskt bäste back säsongen som gick. Det är alltså inte konstigt att SSK är nöjt med att få behålla 32-årige Pierre Hedin åtminstone en säsong till.

Hedin lämnade Modo efter säsongen 2008-09 och skulle spela för tyska ERC Ingolstadt. Men därifrån fick han i princip sparken innan säsongen riktigt börjat. Då lyckades SSK värva backen som gjorde sju mål och 13 assist på 48 matcher för SSK i elitserien.

– Det känns skönt att kunna signa Pierre, som är en klippa i försvaret och han har gjort en riktigt bra säsong, både offensivt och defensivt. Det är en stabil spelare och var en av våra bästa backar under säsongen. Jag tror att det finns ännu mer att hämta, säger SSK:s assisterande tränare Peter Larsson i ett pressmeddelande.

– Jag har trivts jättebra i klubben och allt runtomkring har fungerat. Dessutom har vi ett intressant lag, ett härligt gäng som jag tror kommer att kunna göra en riktigt bra säsong, säger Pierre Hedin.

Ser du något konkret du kan peka på som får dig att tro på SSK 2010-11?

– Vi har en hel del unga spelare som redan tagit ett kliv och satt press på oss rutinerade spelare. De kommer att fortsätta utvecklas och flera av de mer rutinerade kommer att kunna utvecklas också, bara vi gör det där lilla extra.