Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heckscher med på vänsterlistan

Ivar Heckscher är tillbaka i Södertäljepolitiken. Han är åter med på Vänsterpartiets lista till Södertälje kommunfullmäktige.

Ivar Heckscher tillhörde ledningsgruppen på Vårdinge folkhögskola och fick många personröster när han kom in i fullmäktige för några mandatperider sedan.

Han flyttade för några år sedan till Stockholm i samband med att han fick nytt jobb.

Men nu flyttar han tillbaka och ställer också upp som Vänsterkandidat till fullmäktige.

– Ivar är ju en sån som får många personröster så han har ju chans trots att han står på elfte plats, säger Lennart Rendik, ordförande i Vänsterpartiet.

Listan toppas av nuvarande gruppledaren Staffan Norberg.

Partiet har i dag fyra mandat och på övriga valbara platser finns Kerstin Pettersson, Samuel Karlsson och Isabell Flygare.

– Samuel är 27 år och en fackligt aktiv brevbärare som nu anställts som valombudsman, berättar Lennart Rendik.

Vänsterpartiets förre gruppledare i Nykvarn, Stefan Bengtsson, finns på femteplats och får med säkerhet plats antingen som ordinarie eller ersättare.

På sista och 42:a plats finns förre gruppledare Per Jacobsson.

– Det är alltid hård strid om sistaplatsen och i år vann Per, säger Lennart Rendik.

De tio första namnen i listordning: Staffan Norberg, Kerstin Pettersson, Samuel Karlsson, Isabell Flygare, Stefan Bengtsson, Sara Franzén, Sait Yildiz, Erika Turnell, Henrik Söderqvist och Emmy Svärd.