Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hätsk stämning i säkerhetssalen

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Stämningen var på tisdagen infekterad och hätsk i tingsrättens säkerhetssal i Stockholm när ledaren Bernard Khouri och fyra andra åtalades för att ha utpressat en familj i Södertälje på 200 000 kronor.

Flera av de åtalade förlorade fattningen och skrek rakt ut i rättssalen när åklagaren gick igenom sin sakframställan om utpressningsåtalet som ska pågå hela veckan.

Södertäljenätverkets utpekade ledare Bernard Khouri skrek: 

– De hittar på lögner som de sätter i halsen på oss!

En medåtalad 39-åring tappade helt fattningen.

– Åklagarna är partiska, det är bajs, vi är oskyldiga!

Rättens ordförande Katarina Wingqvist Ekholm tvingades ryta i flera gånger för att lugna stormens vågor som drog genom de åtalades bänkrader.

– Men NN (39-åringens namn) nu får vi hålla lite ordning och reda här så att vi blir färdiga någon gång. Vi kan inte ha dig gapandes här. I så fall får jag skicka ut dig i medhörningsrumet och det är väl inte så roligt!

39-åringen:

– Jag kan inte hålla mig.

Den långa rättegången har tärt på flera av de åtalade mentalt. Advokaterna försöker hålla sina klienter lugna men, men utbrotten kommer allt oftare. Samtidigt fortsätter nya åtal att tillföras rättegången.

Den här veckan åtalas Bernard Khouri och fyra andra personer för utpressningen av en familj i Västergård. Ytterligare två personer misstänks, men de är på fri fot och efterlysta.

Bakgrunden till utpressningen var att en son i familjen lånat 10 000 kronor av en person på Gotland sommaren 2010 där han då jobbade, vilket LT tidigare berättat.

När utlånaren krävde sina pengar åter kunde inte sonen betala. Han uppges då ha sagt att han hade beskydd av Södertäljenätverkets utpekade ledare, Bernard Khouri. Men det stämde inte.

Enligt en annan son i familjen kontaktade då utlånaren och hans gäng Khouri om pengarna. Enligt sonen hölls ett möte mellan Södertäljenätverket och det andra gänget. De kom överens om att familjen skulle böta 300 000 kronor – pengar som båda gängen skulle dela på.

En natt i maj klev, enligt åklagarna, fyra personer med koppling till nätverket in i familjens vardagsrum i Västergård och förklarade att sonen skulle dö om de inte betalade 300 000 kronor.

Familjen blev rädd och sökte råd hos föräldrarnas gudson, Yaacoub Moussa. Hans rådvar att familjen inte skulle betala eftersom han ansåg att de höll på att bli blåsta.

Enligt flera familjemedlemmar ska då nätverket ha återkommit, den här gången med Bernard Khouri i spetsen, som var rasande över att familjen dragit in Yaacoub Moussa.

– De berättar att Khouri då ska ha uttryckt att han skulle ”sopa bort Yaacoub Moussa från gatan” med innebörden att han skulle döda honom, säger kammaråklagare Nils Lundberg.

Familjen betalade till slut 200 000 kronor till nätverkets ledare på en krog i Saltskog.

Två veckor senare sköts bröderna Yaacoub och Eddie Moussa till döds.