Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hästsporten måste utvecklas i Nykvarn

I Nykvarn har vi ett stort antal hästar. En stor önskan är att återskapa Nykvarns ridklubb med lokal aktör. En ridklubb är en typisk verksamhet som hör hemma i vår fina naturkommun. Det finns även en mängd andra aktiviteter och möjligheter kring hästar. Det kan ordnas mässor och tävlingar, till exempel i vår framtida multihall.

Nykvarnsmoderaterna har tagit upp en gammal projektidé som heter Bed and box. Meningen är att skapa en ridled runt hela kommunen, kanske med vissa avstickare. Utefter leden finns gårdar med möjlighet till övernattning, att släppa hästen eller hästarna i godkänd hage, att kunna få frukost. Där finns också konferensanläggningar, restauranger, sevärdheter och varför inte ett hästbad. Man kommer med bil och hästsläp till den gård man vill utgå från. Parkerar där och startar enligt planerad väg och förbokade boenden.

Projektet är nystartat och tanken är att få uppstartsbidrag från Leader Södermanland. Leader är ett EU-finansierat projekt och står för Lokalt ledd landsbygdsutveckling. Nykvarns kommun är medlem och skjuter till ett årligt belopp. Idén är presenterad på en näringslivsträff och rönte stort intresse. Vidare är några hästgårdar tillfrågade med lika stort intresse där.

Tanken är att än mer sätta Nykvarn på turist och upplevelsekartan så att flera på ett tryggt sätt kan uppleva vår fina natur. Dessutom ger det ökade möjligheter för den lokala uthyrnings- och turistbranschen.

Göran Nygren

Nykvarnsmoderaterna

Johan Hägglöf

Nykvarnsmoderaterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare