Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hasslert satte ner foten – hotades via sms

LT kan nu berätta att Telgekoncernens vd Kjell Hasslert utsattes för grova hot i samband med att han krävde skärpning av fotbollsföreningarna efter påskens och julens skandalfester. Han tvingades leva med bevakning dygnet runt.

Följ festreglerna och plocka bort svartspriten om ni vill fortsätta ha sponsorpengar av Telgekoncernen, krävde Kjell Hasslert i ett brev i februari till Assyriska FF, Syrianska FC och Syrianska föreningen.

Även om det var Syrianska föreningen som stod som festarrangör för en av festerna i julas, så förklarade Hasslert att Telgekoncernen betraktade föreningen som i det närmaste densamma som Syrianska FC.

LT kan nu berätta att dagen efter utsattes han för mycket allvarliga anonyma hot.

– Hoten var i huvudsak sms och var konkreta, de var riktade mot mig och min fru och kom i anslutning till att jag skickade breven, det fanns ett samband, säger Kjell Hasslert när LT ringer upp.

Kommunens säkerhetsavdelning kopplades in och bedömde hoten som så allvarliga att dygnet runt-bevakning sattes in en tid.

I torsdagens pappers-LT: Kuvert med patroner och dumpade sopor - även Anders Lago och chefen för tillsynsenheten utsattes för hot. Köp och läs tidningen digitalt här .