Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårt slag mot Järna SK

Beslutet att endast ha Järna ishall igång i tre månader kan bli förödande för Järna SK enligt ishockey- och ringettesektion-ens ordförande Michael Hermansson.
– Då får vi lägga ner, säger han.

I höstas satte ett läckage stopp för verksamheten i ishallen. Ett problem som sedermera blev välkommet då de två veckor av användande som försvann där lades till på slutet av årets drift, vilket möjliggjorde att de sista matcherna på ishockey- och ringettesäsongen kunde slutföras.

Men enligt den budget som kommunen har lagt för nästa säsong kommer Järna ishall öppna vecka 48 eller 49 och stängas vecka 10.

– Det verkar som de fått hjärnblödning. Man bygger en ishall som sedan inte ska användas, säger en besviken Michael Hermansson och fortsätter:

– Allt som handlar om lagidrott kan vi bara lägga ner. Vi kan inte spela klart serierna och det är inga ungdomar som kommer vilja vara med. Så det blir Sveriges dyraste allmänhetens åkning när man har en hall bara för det. Det är bättre de bygger en husvagnsparkering av det i så fall.

För att kunna diskutera och förhandla fram en lösning på problematiken har Hermansson bokat in ett möte med kommunpolitiker den 17 mars.

– Det blir väldigt avgörande. Förhoppningsvis kan vi komma överens om vad som ska göras, säger han och konstaterar krasst:

– Vi är ju helt i händerna på politikerna. Det är oerhört tragiskt att det blir så här

när vi byggt upp med flickidrotten och allt. Men det är tydligt att inte alla politiker har tunga studieskulder, säger han.

I torsdagens pappers-LT: "Mer ideellt arbete kan hjälpa"