Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårt biljettryck inför kvällens match

Flera sektioner är redan utsålda, men SSK:s Christer Kronblad vill inte ta ut något i förskott inför kvällens rysare. – Det är jättesvårt att säga vad det blir för publiksiffra.

Om några timmar är det dags för fansen att bege sig till Scaniarinken och se om SSK kan fixa platsen i allsvenskan redan i kväll.

För någon timme sedan twittrade klubben att flera sektioner är slutsålda, och när LT nådde Christer Kronblad på SSK:s marknadsavdelning strax efter två hade han färska siffror.

Då hade ungefär 3700 biljetter till kvällens match sålts, vilket är i nivå med publiksnittet för de tre matcherna i kvalserien hittills.

–Men det är jättesvårt att säga vad det talar för. Det kan tala för att det blir stor publik, men det kan också vara att det har varit en lång ledighet över påsk och många har passat på att köpa förköp, säger han.

Men han tror dock att publiksiffran blir högre än hittills.

–Vi ska absolut över 4 000 och vi borde över 4 500 också, säger han.

Vid säsongens början var siffrorna lägre, men efter varje del av säsongen har de stigit, och nu är de i nivå med innan laget flyttades ned.

–I stället för att vända oss ryggen så har fansen sträckt ut en hand. Det har varit otroligt fint och jag vet att det har berört både laget, tränarna och ledningen, säger Christer Kronblad.

Hur känner han själv inför matchen då?

–Vi har skapat de bästa förutsättningarna. Men det gäller att ta vara på dem och det gör vi genom att fokusera på matchen i kväll, inte vad som händer någon annanstans. Det gäller både publiken och laget. Det finns en fara i att möta ett lag som Borlänge som inte har något att spela för, men som får en chans att spela inför en stor publik. Det kan hända något med dem då och de har ju precis som vi tagit sig hit genom att göra bra ifrån sig i grundserien.

Men oavsett vad som händer så verkar det som att SSK:s hemmapublik kommer vara i rejäl majoritet.

– Vad jag har hört så är det en person som har hört av sig och köpt en biljett till borta stå, säger Christer Kronblad.