Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haris till Stabaek

Med ett lojalt och aggresivt backspel var han en av de bidragande ­orsakerna till att Syrianska tog klivet upp i Allsvenskan.
Men nu lämnar Haris Skenderovic klubben.

Bosniern Haris Skenderovic väljer att gå till norska Stabaek inför nästa sägong. Detta för att utvecklas men också för att ha bättre chans till landslagsspel.

Han kom till Syrianska inför säsongen 2009. Då hade han ett förlutet i bland annat Sirius och Vasalund. I Syrianska blev han en stabil mittback, framför allt genom att vara markeringssäker och vara bra på huvudet.

– Syrianska har gjort mycket för mig, för min utveckling och nu kände jag att jag är redo att ta nästa steg, säger Skenderovic till Stabaeks hemsida.

Under säsongen som gick spelade han 18 matcher från start. De två han missade var på grund av skada. Det blev fyra mål, och en assist.

– Det är synd att han lämnar oss. Det har varit en ära att få utveckla honom här. Vi är en del av att han nu har blivit attraktiv för både svenska och norska toppklubbar, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Läs mer i fredagens pappers-LT