Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här tog skotten som startade gangsterkriget

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Det första samtalet till SOS rings klockan 02.41 den 23 december 2009. På golvet i spelklubben Oasen ligger Mohanned Ali, 25. De fyra skott som dödar honom blir starten på gängkriget i Södertälje.

Mohnaned Ali kallades för ”K-Sigge”. Han var X-teammedlem från Uppsala, och Danny Moussas – ledare för X-team i Södertälje – högra hand.

Enligt vittnen som befann sig på Oasen den 23 december 2009 satt ”K-Sigge” vid bordet närmast dörren. Han träffas med fyra skott i överkroppen och får skador på vitala inre organ. Efter skottlossningen försvinner en maskerad gärningsman från platsen.

Tio över nio på morgonen den 23 december avlider ”K-Sigge” på sjukhus.

”Torpeden” grips kvart över sex på kvällen den 23 december. Den misstänkte nekar till brott och säger att han aldrig har hört talas om ”K-Sigge”. 18-åringen uppger att han inte varit i Ronna den aktuella kvällen.

18-åringen sitter häktad i nästan tre månader innan han släpps den 1 april 2010.

– Just då hade utredningen gått i stå, berättar Thomas Nordström.

– Vi kan inte trolla med knäna, det fanns inget som vi kunde hålla honom kvar med i det läget.

Den 13 juli 2011, häktas ”Torpeden” på nytt. Den 1 juli hade nya skott avlossats på Oasen och dödat bröderna Yaacoub och Eddie Moussa.

– Han kunde häktas på nytt eftersom vittnen trätt fram och berättat saker som styrkte upp att han skulle vara inblandad i mordet 2009, säger Thomas Nordström.

”Torpeden” står nu, tillsammans med 16 andra personer, åtalade för bland annat mord och medhjälp till mord. En av åtalspunkterna gäller mordet på ”K-Sigge”.