Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här slår tjuven till

Med hjälp av en gatsten kraschade en knivbeväpnad man skyltfönstret till Ur Pennbutiken i Kringlan på lördagskvällen. Därefter slet han åt sig ett okänt antal klockor innan han snabbt lämnade platsen.

Det var strax före klockan halv sju på lördagskvällen som den ensamma klocktjuven slog till. Han lyfte en gatsten och med hjälp av den krossade han fönstret till Ur Pennbutiken i Kringlan. Därefter plockade mannen åt sig klockor varpå han ännu en gång krossade fönstret för att få tag på ytterligare värdeföremål.

Flera personer blev vittnen till hela händelseförloppet, däribland LT:s fotograf som fångade hela händelseförloppet på bild. En man som tog ut pengar vid Swedbanks uttagsautomat hörde fönsterkraschen, vände sig om och såg vad som skedde. När gärningsmannen i rask takt började gå från platsen, i riktning mot Ekdalsgatan där han vek av mot Mc Donalds, följde vittnet efter samtidigt som polis larmades. Men när klocktjuven upptäckte att han var förföljd stannade han till vid trappan ner mot Marenplan, i höjd med Mc Donalds, och drog kniv mot mannen som kom bakom. Något som fick vittnet att stanna och sedan istället återvända till brottsplatsen.

En polispatrull som kom till butiken kunde också säkra flera spår, bland annat blod som troligen kommer från gärningsmannen.

Strax efter klockan sju grep polisen klocktjuven inne på Centralpuben vid tågstationen. Enligt polisuppgifter är den 33-årige gärningsmannen känd av polisen sedan tidigare för liknande brott och han anhölls av åklagare under natten mot söndag.