Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här ska det byggas Burger King i Järna

Nu är det klart. Hamburgerjätten Burger king öppnar i Järna. Lagom till den första tussilagon är det tänkt att restaurangen ska ta emot de första gästerna.

Precis vid motorvägsavfarten norrifrån kommer den nya snabbmatsrestaurangen att ligga.

– Det är ett fantastiskt läge. Idag passerar 35000 bilar dagligen och inom fyra till fem år finns det beräkningar som talar om 50 000 bilar per dag, säger Klas Andersson, som är den som sålt marken.

Ett och ett halvt år har det tagit innan affären nu är i hamn, bygglovet beviljat och alla papper påskrivna, enligt Klas Andersson.

Vägen har varit både lång, krokig och full av hinder.

– Det har varit otroligt mycket jobb, så många olika konsulter och många kalkyler som har fått göras om. Men samtidigt har jag inte velat ge upp, det här är bra för Järna, framförallt för Järnas ungdomar. De räknar med ett 40-tal timanställda på restaurangen. Och inom området finns det då över 100 anställda vid olika företag. För tio år sedan fanns det inte en enda, säger Klas Andersson.

Nästa vecka är det tänkt att bygget ska påbörjas och i mars eller april nästa år ska restaurangen öppna.