Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här planerar Telge bostäder nytt

Först Stockholmsberget – sedan gärna Bergvik och Mariekäll. Telge bostäder planerar för nyproduktion.

Annons

I samband med att kommunfullmäktige godkände en stor försäljning av fastigheter

i Fornhöjden och Ronna antogs också detaljplanen för TB:s nyproduktion av lägenheter på Stockholmsberget. Nästa steg för det stora kommunägda bostadsbolaget är att få bygga på egna tomten i Bergvik, i korsningen mellan Telgehusvägen och Barrstigen.

– Vi har inlett en förstudie ihop med kommunen. Förhoppningsvis leder det fram till en detaljplan. Det handlar om två punkthus, sydväst om vår parkering i det redan befintliga bostadsområdet. Sammanlagt 60–70 lägenheter, förklarar Tommy Grönberg, produktionschef på Telge bostäder.

Fastigheten heter Cittra, och i de interna planerna tror företaget på byggstart tidigast 2018. Två år senare hoppas man kunna starta ett bygge av ett par radhuslängor i kanten av Torekällberget, på Trädgårdsgatan i Mariekäll.

– Men där är det krångligare eftersom marken är planerad för parkmark och detaljplanen måste ändras för att kunna bygga bostäder. Men som jag ser det skulle det passa fint med ett par radhuslängor där så småningom, det skulle passa in i området, menar Tommy Grönberg.