Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har planer för 50 nybyggda hus i Sundsvik

 
Sundsvik växer
Visa alla artiklar

Femtio nya villor i naturskön miljö planeras i Sundsvik. Om allt går som planerat kan de första husen stå klara inom tre till fem år.

– Det är hittills bara ett första utkast, ett idéförslag, som jag har lämnat in till kommunen. Så det kan ske väldiga förändringar i planerna, säger exploatören Boris Hagelin, själv ägare av Sundsörs säteri i Sundsvik.

Men om allt skulle gå som han önskar ska det på sikt och i etapper byggas 50 friliggande bostadshus i Sundsvik norr om gravfältet och strax söder om Mälaren.

Tidigare har han Boris Hagelin byggt bostadsområdet Sundsvik hills om 35 villor och för närvarande bygger han Sundsvik strand som när det är klart kommer att omfatta 54 bostadsrätter fördelat på sex hus.

– Byggena är beroende av att det håller på att dras in kommunalt vatten och avlopp i området, annars hade det inte gått. Och bostadsbyggande är såklart ett sätt att finansiera det också.

Redan nu har Boris Hagelin börjat samla in intresseförfrågningar från personer som skulle kunna tänka sig att köpa hus i området.

– Det är ett attraktivt område, med en vacker natur som lockar, konstaterar han.

Om allt går som planerat kommer de första husen stå klara om tre till fem år.