Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här omhändertas vanvårdade hästarna

De hästar som Länsstyrelsen beslutat ska omhändertas, hämtades av polisen under torsdagen. Hästarna fördes till ett stall för omvårdnad.

Annons

Snöblandat regn slog hårt från sidan i den hårda vinden, under torsdagsförmiddagen när polisen var på plats vid gården för att hämta de vanvårdade hästarna.

Bara höet låg kvar i utspridda högar i den leriga hagen. Snart sågs två transporter med släp lämna gården med tre polisbilar.

Polisen var nöjd med sin insats:

– Det har gått enligt planerna och så smärtfritt som det kan. Nu är hästarna på väg till uppställningsplatsen, säger Pernilla Markström, gruppchef för djurskyddspolisen i Stockholms län.

På uppställningsplatsen ska hästarna undersökas och få den vård som de möjligen kan behöva. Inga synliga skador fanns på hästarna. Länsstyrelsen tar tillbaka ärendet i och med att omhändertagandet är utfört.

Tog ni hand om några andra djur i dag?– Nej, vi tog hand om de sju hästar som fanns på gården, inga andra djur omhändertogs.

Har ni fått någon respons av ägaren?– Vi har inte fått någon kontakt med ägaren och därför heller ingen respons, säger Pernilla Markström.

LT skrev i förra veckan och hur Länsstyrelsen i december beslutade att sju hästar ska omhändertas från en gård i Södertälje. I förra veckan stod hästarna fortfarande kvar.

Läs även: Polisen svarar på kritik om vanvårdade hästar

Djurskyddskämpe om vanvårdade hästar

Vanvårdade hästar kvar i sitt hägn

LT har klandrats av PO för denna artikel - läs mer här