Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här nyheterna som överraskade mest i år – kommer få dig att le

Allt handlade inte om brott eller politik – under 2017 rapporterade LT också om en kvinna som talade med en älg, en lärare som fick sitt skrivbord inslaget i presentpapper och annonsen på Facebook som blev en snackis. Se efter så att du inte missat de härliga och udda nyheterna från året!

Duvhök tog duva mitt på torget

Januari. I början av året bjöd en duvhök på en riktig föreställning när den fällde nämligen en duva på torget i Södertälje. Den fick dock inte äta sin lunch i fred – så många nyfikna stannade för att titta att väktare behövde skingra åskådarna.

Läs också: Här visar duvhöken sitt byte mitt i stan –Experten: "Låt den äta upp sin lunch i fred"

Smink för 15 000 kronor rasade ut från tröjan på snattare

Januari. Två unga män stal bland annat mascaror från en butik i Södertälje i mitten av januari. När väktare skulle visitera dem visade det sig att en av dem hade lyckats få in sminkförpackningar för 15 000 kronor under tröjan. Övervakningskameran fångade det vattenfall av smink som föll ned på golvet. Båda tonåringarna dömdes för stöld av tingsrätten i mars.

Järnabon Emil blev jagad av en älg under löpturen

April. Det var under en löprunda som Emil Bäcklund från Järna fick närkontakt med en älg. "Oh shit! skrek han samtidigt som han lyckades filma älgen som jagade honom.

I efterhand sade han om händelsen: "Jag var inte så rädd, det var mest en rolig grej".

Läs också: Järnabon Emil blir jagad av en älg under löpturen – "Shit!"

Blivande mammans härliga graviddans – bara timmar innan förlossningen

Juli. Fanta Yayo dansade loss några timmar innan sin förlossning. BB Södertälje lade upp klippet på sin Facebooksida – vilket fick stor spridning. Filmen blev också ett av de mest sedda tv-inslagen på lt.se.

Polisen förvånad över fyndet i skogen: "Konstigt att korvkiosk står där"

Oktober. En övergiven korvkiosk på Gamla Enhörnavägen blev en snackis på sociala medier, efter att Sari Rantila lade ut en efterlysning och frågade om någon saknade den. När LT:s reporter frågade polisens presstalesperson, Lars Byström, om det hade gjorts något liknande fynd tidigare, blev svaret:

– Att de har hittat en korvkiosk? Nej, inte under min 44-åriga karriär. Men någon gång ska alltid vara den första, sade han.

Läs också [+]: Polisen förvånad över fyndet i skogen: "Konstigt att korvkiosk står där"

Miniläkare i miniambulans spelade in tv-program på akuten

November. Barnkanalen spelade in en del av den nya serien "Doktorerna" på akutmottagningen i Södertälje.

– Det var dagens höjdpunkt och barnen var så glada och duktiga under inspelningen, sade undersköterskan Jessica, som också filmade "läkarna" och lade upp filmen på akutmottagningens Instagramkonto med uppmaningen: "Glöm inte att kolla in filmsnutten, kommer garanterat vara det sötaste du sett i dag."

Läs också: TV: Barnläkare besökte akuten – i miniambulans: "Det sötaste du sett i dag"

Perras knasiga annons blev snackis: "Luftgitarr med asbra drag"

November. "Luftgitarr, 500 kr: Knappt använd luftgitarr asbra drag men tröttnat på att spela på fester."

Den texten lade Per "Perra" Cedergren från Nykvarn upp i Facebook-gruppen "Nykvarns egen köp- och säljsida" tillsammans med en bild på ett tomt hörn i ett rum. Genast rasslade det till bland kommentarerna: "800 kr bjudet", "Ser ball ut, men färgen gör tyvärr att jag backar", "Intresserad! Men den där skadan på halsen, går den att laga?".

– Jag hade så tråkigt i morse så jag tog ett kort på ett hörn och la ut den. Det var just det här jag vill ha, att folk skulle tycka det var skitkul, sade han till LT.

Läs också: Perras knasiga annons blev dagens snackis: "Luftgitarr med asbra drag"

Daniel sa åt sina elever att inte sjunga julsånger i november – då fick han den här överraskningen: "Fantastiskt!"

November. Daniel Brace är lärare på Engelska skolan i Södertälje och beskriver sig som Grinchen när det kommer till julen. När han skämtsamt sade till sina elever att det inte var okej att sjunga julsånger i november började de spåna på ett bus – som noga planerades tillsammans med hjälp av skolpersonalen. När han kom in på sitt kontor den 30 november möttes han av en överraskning: Hela hans kontor var julpyntat och skrivbordet var inslaget i presentpapper med jultema.

– Det var så kul, ett fantastiskt bus, sade Daniel Brace i en intervju med LT.

TV: Kvinnan som talar med älgar – se hennes vågade närkontakt med skogens konung

December. Tv-klippet med en kvinna som står alldeles nära en älg blev väldigt tittat på lt.se – och väckte med all säkerhet både fascination och fasa. Joel Jonsson filmade händelsen vid Hölö.