Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kunde par inreda sitt hem

Ännu en dåtida annonsbild ut Familjens arkiv från 1950-talet. Denna gång är anonnsören en möbelaffär.

Annons

Ronsells möbler var namnet på affären som erbjöd nybildade familjer goda råd när det gällde att möblera sin förhoppningsvis nya lägenhet.

Man bör komma ihåg att det var en klar bostadsbrist vid den tiden och det skulle dröja innan miljonprogrammet kom i gång med en stor produktion av bostäder.

De lyckliga som hade skaffat sig en bostad var välkomna till Ronsells Möbler. Firman anslog en pedagogisk ton och framhöll att ”möblerna för det nya hemmet bör ni välja med omsorg”. De presumtiva kunderna uppmanades att själva komma till butiken och se sortimentet innan de valde.

Butiken låg på Badhusgatan 2. På tomtens västra del låg ett särskilt tegelhus i två våningar, fullt med möbler av skilda slag. Detta hus försvann under 1980-talet när Telge bostäder gjorde en grundlig renovering av det stora huset mot Järnagatan.

Byggnaden har även en vinkelbyggnad mot Badhusgatan och på den tiden då Ronsells annonserade fanns Stora konditoriet på hörnet mellan Järnagatan och Badhusgatan. Utmed den senare fanns Läder-Lindqvist och en herrfrisering.

Ronsells angav att de var välsorterade och sålde tillverkningar av första klass. Priserna var klart förmånliga då firman hade låga omkostnader.