Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kan kommunen starta en förskola

De två husen vid slussen säljs av Sjöfartsverket. Södertälje kommun tänker köpa husen för 5,5 miljoner kronor – för att öppna en ny förskola.

Husen vid slussen tillhör i  dag Sjöfartsverket. Men kommunen tänker köpa fastigheten Grödingevägen för 5,5 miljoner kronor. Det är den fastighet som ligger på vänster sida av vägen strax efter Slussbron när man åker mot Östertälje.

På fastigheten finns två gula bostadshus som inrymmer två respektive fyra lägenheter.

De två lägenheterna på Grödingevägen 1 är i  dag outhyrda medan de fyra lägenheterna på Grödingevägen 3 är uthyrda.

Kommunen övertar med oförändrade villkor samtliga avtal som Sjöfartsverket har för fastigheten. Ett avtal om detta har träffats och kommunstyrelsen väntas godkänna detta på sitt möte den 26 mars.

Orsaken till köpet är att fastigheten med sitt läge vid slussen och Kusens backe är en viktig länk för att koppla samman bebyggelsen i Östertälje med stadskärnan. Det bidrar till den förtätning av centrala stan som är en bärande tanke i det program för stadskärnan som politikerna ställt sig bakom.

Slussbostäderna skulle också kunna användas till ”ur och skur-förskola” eller som en vanlig förskola, menar kommuntjänstemännnen.