Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här förbereds nya skolorganisationen

Här sitter Nykvarns lärare och förbered­er kommande läsår.
De nya arbetslagen i den skolorganisationen formades under en konferens på Taxinge slott.

– Det har diskuterats så länge och nu måste vi dra igång. Även om inte alla är positiva till förändringen har alla jobbat åt samma håll i dag. Ingen har protesterat i alla fall, sa 1–7-läraren Martin Trobeck, en av lärarna som slipper byta arbetsplats till hösten.

– Det känns som om det pratats färdigt om organisationen nu, fortsatte han.

Han träffade sina nya arbetskamrater i arbetsgruppen för 4-5:orna på Turingeskolan i går. De var elva som planerade framtiden i ett grupprum på slottet. Sammanlagt var över 150 skolanställda, uppdelade i elva arbetsgrupper på plats på Taxinge.

Bakgrunden är att majoriteten i Nykvarns kommun beslutat att ändra organisationen i och mellan de tre skolorna så att många elever och lärare tvingas byta skola till hösten, något som många föräldrar protesterat mot.

Nya utbildningschefen Anders Mebius ser det som en självklarhet att använda vårens studiedag till att dra i gång det nya.

– Förändringen i sig är jobbig, men nu måste vi sätta igång, göra ett avstamp. Och det är viktigt ge möjlighet till att träffas på ett bra sätt inför det nya. Nu ser vi framåt.

Även eleverna ska få chansen att träffa sina nya kamrater. 19 maj ska elever som tvingas byta skola göra besök hos sina nya skolkamrater.

– Och i juni kommer det bli en allaktivitetsdag för alla elever, och i början på nästa termin ska vi ha teambuilding i de nya klasserna, förklarar Anders Mebius.