Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här firas jul på hjul

Många väljer att inte fira jul hemma. En del reser utomlands, andra till sin husvagn eller husbil i Agdala.

Det är tio grader varmt och inte mycket som tyder på att det bara är några få dagar kvar till jul. Humöret är ändå på topp ute i Agdala hos Södertälje husvagnsklubb, bildad 1981. Många medlemmar har som tradition att vara här under julen. Ytterligare en tradition står husvagnsklubben för. Den äger rum sista lördagen innan jul, då Lilla julafton anordnas.

– Vi har bra sammanhållning här och den lördagen träffas vi här och har knytis. En trubadur skapar den rätta stämningen, berättar Per Sandell, som ansvarar för föreningens gästplatser och är här i sin husvagn i stort sett varje helg, året runt.

Exakt hur många som kommer att vara här på just julafton är lite svårt att säga, det brukar bero på väder och vind, berättar de.

– Det är lugnt här ute. Det är mitt andningshål. Man kommer bort från vardagen och bara är. Och det är förbjudet med smällare här ute, det gillar vi, säger Per Sandell, som bor i Södertälje.

Just smällarförbudet gläder många i Agdala, särskilt de med husdjur, som Göran Blomdahl, med pudeln Bonnie, åtta år. Göran ansvarar för förmedlingen av de 124 fasta platserna på Agdala.

– Alla har vi olika idéer om hur vi vill ha det på våra platser och det är det som är det roliga, säger han.