Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här finns årets Stella-bagare och årets Stella-konditor – gastronomiska segrar för Södertälje på gala

Södertäljeborna kan ta del av både Årets bagare och Årets konditor på hemmaplan. Det blev klart på Stella-galan på söndagen.

Tårtkonstnären Liv Sandberg från Järna utsågs på söndagen till Årets konditor 2017 och grundaren till bageriet Printz, som bland annat har butik på Nedre Torekällgatan i Södertälje, Maria Printz blev Årets bagare 2017 på Stella-galan.

STELLA-galan är landets första gastronimigala som hedrar, prisar och hyllar kvinnor och icke-binära personer. Bakom arrangemanget står nätverket Kirke, kraftkvinnor i köket som vill synliggöra och premiera alla begåvade yrkeskvinnor inom svensk gastronomi.

Läs även: Tårtkonstnär från Järna kan få pris som Årets bästa konditor

Södertälje hade flera nominerade till priser på årets Stella-gala den 28 januari i Stockholm. Bland annat var också Järnabagaren Tina Fernlund och Södertälje kommuns kostchef Sara Jervfors nominerade till priser.

Läs även: Ekologisk bagare i Järna nominerad till pris som Årets bästa bagare

Stella-juryns nominering för Årets bagare 2017, Maria Printz:

"Denna bagare snålar varken med kunskap, kärlek eller smör. Utöver att vara hantverksskicklig och en påhittig entreprenör är hon också en generös ”medmatmänniska” som genom åren har satt ett stort och gott avtryck i bagerivärlden."

Stella-juryns nominering för Årets konditor 2017, Liv Sandberg:

"Med sina konstnärliga och mästerligt utförda tårtor har denna konditor slagit världen med häpnad. Hennes många vinster i tävlingar på både svensk och internationell nivå visar på ett enormt driv och stor skicklighet. Sammantaget är hon, med sitt kunnande, sitt mod och sina goda smaker en sann förebild för konditorer."