Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har Destination Södertälje Sveriges tröttaste evenemangskalender?

Södertälje kommuns kontor Destination Södertälje driver en evenemangskalender där både invånare och inresta ska kunna få en överblick av vad som är på gång. Men i kalendern finns bara en bråkdel av allt som händer.

Anmäl text- och faktafel

Den musikintresserade som vill se om det finns några konserter under sommaren möts av beskedet att det enda som händer är 1800-talsveckan.

Akter som Lisa Nilsson, Eric Gadd, Micke Rickfors och många, många fler gig i kommunen saknas. Inte ens att Sveriges största sommarturné Diggiloo stannar till i kommunen tycks värt att nämna. Och det blir nästan komiskt när man konstaterar att inte ens Centrumföreningens gratiskonserter, som kommunen betalar massor för via föreningsbidrag, finns med.

Få andra kommuner skulle misshandla de potentiella turistströmmar som den här typen av evenemang skapar på det här viset

Resultatet blir att den som inte själv kollar igenom alla relevanta arrangörs-, nyhets- och biljettsajter möts av känslan av att inget händer. En tom kalender stjälper mer än den hjälper och få andra kommuner skulle misshandla de potentiella turistströmmar som den här typen av evenemang skapar på det här viset.

Om man inte klarar av att sköta en så enkel sak som ett kalendarium så kan man undra vad tröttmössorna på Destination Södertälje över huvud taget klarar av. Varje dag som politikerna i kommunstyrelsen låter Destination Södertälje missköta sitt uppdrag är en förlorad dag för turistbranschen i Södertälje.

Pär Abrahamsson

vd Infobyte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare