Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Waltins plan för SSK-juniorerna

Mats Waltin har tidigare namngivit fyra spelare från SSK:s J20-lag som aktuella för A-laget. Men något A-kontrakt kan de inte räkna med.

Direkt efter säsongens sista match namngav SSK:s tränare och sportchef Mats Waltin fyra spelare från J20-laget som han ville satsa på nästa säsong. Det handlar om Måns Lindbäck, Andreas Maier, Lukas Haudum och Nik Simsic, alla forwards.

Bland annat sade Waltin då att han ville ha Lindbäck kvar ”till varje pris” i SSK, ett citat som publicerades på LT:s blogg hockeyextra.

Men ingen av de fyra spelarna kommer att erbjudas A-kontrakt redan nu. Det har varit en missuppfattning utifrån vad Waltin sade då, efter sista matchen. Det Waltin sade exakt var att ”det är intressanta namn”.

–Det har inte varit aktuellt att erbjuda dem A-kontrakt nu, utan det jag har menat är att de fyra spelarna är särskilt intressanta för framtiden. Men de är inte aktuella för att gå in i A-truppen just nu, säger Mats Waltin till LT nu.

Waltin har i stället en annan plan. Den går ut på att erbjuda Måns Lindbäck, född 1996 och som därmed blir senior nästa säsong, ett try out-kontrakt med SSK som ska sträcka sig två veckor in i augusti. Men först vill Waltin prata med Lindbäck, som spelade fem matcher i A-laget under slutet av säsongen.

De övriga tre spelarna – Maier, Simsic och Haudum – är alla födda 1997 och kommer vara juniorer även nästa säsong. Där vill Waltin komma överens med dem om att de ska fortsätta i klubbens J20-lag, men försäsongsträna med A-laget under sommaren och få veta att de står näst på tur att få chansen i A-laget när exempelvis skador kommer.

Detta ska vara en del i Waltins plan för att ha en klart mindre spelartrupp i SSK den kommande säsongen, och öka chanserna för klubbens juniorer att få speltid i A-laget.

Men vad spelarna vill är ännu oklart.

–Jag har inte pratat med dem ännu om det här, men jag har väl känt signaler av att de kanske har andra planer och vill få ett A-kontrakt redan nu med någon klubb. Det vore synd om de hade så bråttom, säger Waltin.

Andreas Maier var med och tränade flera gånger med A-laget under senaste säsongen men fick aldrig spela någon match. Han stod för 34 poäng på 43 matcher i J20. Nik Simsic stod för 40 poäng på 45 matcher medan Lukas Haudum stod för 36 poäng på 44 matcher i J20-laget.

Simsic och Haudum har nyligen fått debutera i det slovenska respektive österrikiska A-landslaget och Haudum är aktuell för NHL-draften i sommar, även om det är sannolikt att han – om han blir vald – väljs i någon av de sista rundorna.

Angående Måns Lindbäck handlar det alltså om erbjudande om try out-kontrakt till mitten av augusti.

–Jag hoppas att han kan känna att han får bra träning och kan se det som en investering i sig själv som han kan ha nytta av även om det inte skulle bli en fortsättning i SSK, säger Mats Waltin.

Waltin öppnar även för att ta in andra spelare, som inte finns i SSK i dag, på liknande try out-kontrakt under sommaren.

–Det finns många spelare som haft otur eller som placerats i olika fack men som skulle vara väldigt bra i rätt lag, säger Waltin, som dock inte vill avslöja något namn som kan vara aktuellt.