Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är SSK:s väg till hockeyallsvenskan

SSK missade direktplatsen till kvalserien till hockeyallsvenskan. Nu blir vägen dit betydligt snårigare. Första hindret: Halmstad.

Nu inleds ett playoffspel i tre delar där SSK först måste besegra Halmstad.

Men de goda nyheterna är att SSK är högst rankade av playofflagen. Det innebär att laget har hemmaplansfördel, skriver SSK på sin hemsida.

Man får börja borta och avsluta hemma och har även en eventuell tredje och avgörande match i Scaniarinken genom hela playoffspelet.

Halmstad-SSK spelas på torsdag klockan 19. SSK-Halmstad på lördag klockan 16 och alltså eventuellt SSK-Halmstad igen då på söndag klockan 16.

Om SSK slår ut Halmstad väntar play off 2, det lottas mellan åtta kvarvarande lag.

De fyra högst rankade lagen som är kvar lottas mot de fyra lägst rankade lagen som är kvar.

Speldatum är 25 februari, 27 februari och eventuellt 28 februari.

Playoff tre lottas mellan fyra kvarvarande lag. De två högst rankade lagen som är kvar lottas mot de två lägst rankade lagen som är kvar. Speldatum är 2 mars, 4 mars och eventuellt 5 mars.

Vinnaren går till kvalserien som inleds den 10 mars.

Två lag från hockeyallsvenskan, med största sannolikhet Asplöven och Sundsvall, och fyra lag från ettan gör upp i kvalserien till hockeyallsvenskan.

Två lag från den serien tar sedan plats i hockeyallsvenskan.