Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är protesten mot Bergkrossen

Tidigt på onsdagsmorgonen slog Aktionsgruppen mot bergkrossen i Taxinge till mot Trafikverket i Solna. En medlem av gruppen placerade en protestskylt utanför entrén till verkets kontor på Solna strandväg.

Annons

Budskapet var: ”Taxinge säger nej till Skanskas bergkross”.

På Solna strandväg arbetar den tjänsteman som är ansvarig för försäljningen av de bergmassor som frigörs när Förbifart Stockholm byggs.

Snart fattas beslut om vilka bolag som får köpa bergmassorna och aktionsgruppen i Taxinge försöker därför övertyga Trafikverket om att inte sälja till Skanska utan i stället till företag med färdiga anläggningar vid Mälaren.

Skanska har just nu en ansökan hos länsstyrelsen om att få ta emot och krossa en och en halv miljon ton berg i ett tidigare militärt bergrum ett stenkast från Mälaren. Protesterna från Taxingebor och politiker har varit omfattande.