Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är NHL-spelarna som kommer till Södertälje

Tre Kronor kommer ha tre spelare med från NHL. I det ryska laget finns sju NHL-spelare med i truppen till landskamperna mot Sverige.

Med några veckor kvar till VM möts Sverige och Ryssland i Scaniarinken på torsdagen och sedan i Västerås på lördag.

Tre Kronor har i dagsläget fyra NHL-spelare i truppen, men enligt förbundskapten Pär Mårts kommer forwarden Alexander Wennberg, Columbus Blue Jackets, troligtvis inte att spela i matchen i Södertälje.

- Han kommer kanske in först på lördag och spelar, säger Mårts om Wennberg som dock tränade med laget i Södertälje på onsdagen.

Det innebär att Sverige matchar målvakten Jacob Markström, Vancouver, backen Adam Larsson, New Jersey och forwarden Mikael Backlund, Calgary som de största stjärnorna i truppen.

Mer stjärntätt är det i det ryska laget som har en stor landslagstrupp uttagen men lämnar flera spelare kvar hemma. De tar med sig tre målvakter, åtta backar och 14 forwards till Södertälje där de liksom Tre Kronor även tränar från torsdag kväll tills på lördag förmiddag.

Sju NHL-spelare som är uttagna till matcherna mot Sverige – målvakterna Sergej Bobrovskij, Columbus Blue Jackets, och Semen Varlamov, Colorado Avalanche, samt fem forwards: Alexander Burmistrov, Winnipeg Jets, Viktor Tichonov och Sergej Plotnikov, båda Arizona Coyotes, Sergej Kalinin, New Jersey Devils och slutligen Nail Jakupov, Edmonton Oilers.

Tyngsta namnet är kanske målvakten Bobrovskij, som 2013 utsågs till NHL:s bästa målvakt och var förstavalet när Ryssland slog ut Sverige och vann VM 2014.

Om Bobrovskij vaktar målet i just matchen i Södertälje är dock oklart.