Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är det avstängt under festivalen

Från och med fredag morgon kl. 06.00 till midnatt på söndag är Slussgatan avstängd på grund av Kringelfestivalen. (Uppdaterad 11.39)

Även Järnagatan är avstängd under helgen. Slussgatan öppnas åter vid midnatt mot måndag. Boende med parkeringsplats kan använda Järnagatan.

Kommunen uppmanar alla besökare att lämna bilen och ta sig fram med kollektivtrafiken.

– Ta kollektivtrafiken om det går. För de som måste åka bil så är det Saltsjöbron och Mälarbon som gäller, säger kommunens gatu- och trafikingenjör Per Bråmå.

Som LT berättat i omgångar står Stora scenen på Sorbonneparkeringen i år. Bilister som söker parkeringsplats hänvisas till parkeringarna vid Idrottsvägen, mittemot sjukhuset och vid polishuset.

Uppdaterad 11.39

Bussbolaget Nobina meddelar att de drar om linje 756 mot Gärtuna under helgen. Så länge som festivalen pågår kommer bussarna att vända vid Sydpoolen.

– Det har gått ut som ett trafikmeddelande och det är skyltat på hållplatserna. Sedan så bevakar vi och ser vad som händer i fall någon annan ändring behövs under helgen, säger Hård Lars Andersson på Nobina.