Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är de populäraste namnen bland nyfödda i länet

Alicia och Alexander var de mest populära namnen bland nyfödda i Stockholms län under 2017.

I Stockholms län var Alicia och Alexander de vanligaste pojk- respektive flicknamnen bland nyfödda under 2017. Sammanlagt fick 196 flickor i länet namnet Alicia och 249 pojkar fick namnet Alexander, enligt färsk statistik från SCB.

I Sverige som helhet var det i stället Alice och William som tog förstaplatserna när det gäller de vanligaste namnen.

Namnet Alice har har varit populärt länge och får nu förstaplatsen för sjätte gången på tretton år. Likaså William, som har toppar listan för sjunde gången och är det namn som innehaft förstaplatsen flest gånger sedan 1998. Andra namn är nykomlingar på topplistan. Astrid, Saga och Freja petade ner Maja, Elsa och Julia. För pojkarnas del är Adam en nykomling, medan Charlie fick lämna topplistan.

Det flicknamn som ökade mest i popularitet under 2017 var Maryam. Hela 70 procent fler flickor fick namnet 2017 jämfört med föregående år. Bland pojknamnen var det Matteo som ökade mest, med 33 procent jämfört med året innan.

Topp 10 tilltalsnamn för nyfödda flickor 2017 (riket)

1. Alice

2. Alicia

3. Olivia

4. Ella

5. Ebba

6. Lilly

7. Astrid

8. Saga

9. Freja

10. Wilma

Topp 10 tilltalsnamn för nyfödda pojkar 2017 (riket)

1. William

2. Oscar

3. Liam

4. Lucas

5. Oliver

6. Alexander

7. Elias

8. Hugo

9. Noah

10. Adam

Källa: SCB