Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanson: SSK:s väg till allsvenskan är rak

Vägen tillbaka till hockeyallsvenskan ligger rak framför SSK-spelarna efter segern mot Troja/Ljungby, skriver LT-sportens Andreas Hanson.

Annons

SSK går från klarhet till klarhet. Och vägen tillbaka till hockeyallsvenskan ligger rak framför fötterna på SSK-spelarna. För nu behövs det bara två segrar till för att SSK ska nå upp till den där gränsen på 19 poäng som brukar räcka för topp två i kvalserien.

Det enda som kan stoppa dem från att gå upp är dem själva. Att de börjar tänka för mycket.

Så, om du är SSK-spelare – sluta läsa här och gör något annat. Texten nedan innehåller osunda spekulationer om hur kvalserien kommer att sluta.

Ni andra får gärna läsa vidare.

Nej, jag tänker inte utropa SSK som ”klart för allsvenskan” eller nåt sånt, för där är vi inte. Mycket kan hända. Men läget kan knappt vara bättre just nu. SSK fortsätter att visa upp ett spel som räcker mycket långt, och laget imponerar även med sin mentala styrka och hur de kan komma tillbaka från motgångar och svackor under matcherna.

Mot Troja tyckte jag att det stundtals var lite för mycket fokus på domaren från SSK-spelarna, framförallt i den andra perioden. Spelet blev därefter, Troja utnyttjade det och kom i farliga kontringar som kunde ha straffat SSK hårt.

Men så hittade SSK en väg tillbaka, fick till några bra anfall och vips stod det 2-1.

SSK har det där lilla extra som bra lag har. Precis det som förra säsongens SSK-lag saknade. Och en bra målvakt i Alexander Sahlin. Och när medgångens vindar börjat blåsa, är det svårt att få stopp på dem.

Johan Skinnars visade inga spår av sin skada, Jonas Westerling fortsätter att visa sin verkliga kapacitet och Sebastian Höglund har vuxit fram till en extremt bra tredjecenter.

Nu väntar Sundsvall på bortaplan, och bortaplan är bortaplan. Sundsvall kan inte underskattas, inte ens utan Mathias Månsson eller skicklige centern Joakim Mattsson som båda är avstängda. Eller utan Magnus Åkerlund, den rutinerade målvakten som till sist fick kasta in handduken efter skadan han fick mot SSK. Han har inte spelat i de senaste matcherna och är möjligen aktuell för spel i slutet av kvalserien.

Men just nu är det få lag som kan stoppa SSK:s offensiva tyngd. Det enda jag kan komma på är Västervik, som SSK möter borta på torsdag. Men vinner SSK mot Sundsvall, då kan biljetten till hockeyallsvenskan säkras redan på tisdag hemma mot Borlänge.

Vägen ligger rak. Spikrak. Men håll i er och ta på hjälm.