Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanson: SSK:s brunkare blev en måltjuv

Opp och ner, ner och opp. Det är omvända roller i bland i det här SSK-laget. Den som skulle vara den stora stjärnan, Jonas Westerling, fortsätter ha det tufft och motigt.

Den här matchen hade han nyanser av briljans som vanligt, men det väger inte upp hur han gav bort pucken vilket föranledde Sundsvalls 1–1-mål i SSK:s eget powerplay.

Men å andra sidan väger Pontus Engström upp det desto mer. Forwarden som jag skulle kunna kalla lagets mest begränsade spelare klev fram med ett otroligt viktigt mål, och dessutom otroligt snyggt. Engström ska ha credd för sin inställning och sin offervilja, han kämpar och sliter i match efter match och har varit en del av SSK:s framgångsrika fjärdekedja.

Men någon målskytt, det är han inte. Av alla tänkbara matchhjältar hade jag tippat Pontus Engström allra sist. Tänk vad härligt det är när man får fel – och den man minst tror ska bli räddaren i nöden kliver fram och visar nivåer som man inte trodde fanns.

Spelet fram till 2–2-kvitteringen var magiskt, Westerling tog lite av en revansch när han hittade fram till Robin Nilsson och Nilsson slog en otroligt kylig passning till Engström, som smög sig upp vid bortre stolpen och vinklade in pucken i mål som en måltjuv av högsta klass. När Anton Holm, Henrik Thegel och Lucas Carlsson missade klev fjärdekedjespelarna Patrik Kallmert och Pontus Engström fram. Det här laget fortsätter att växa.

Västervik och Troja/Ljungby i all ära, men Sundsvall var det tyngsta och tuffaste lag SSK mött den här säsongen. En värdemätare av rang, och SSK visade att man även klarar den utmaningen. Trots en ganska svag andra period klev laget fram och körde över motståndarna i den tredje perioden. Det är inte utan att man undrar hur långt det här ska räcka.

3 740 personer gick hem från Scaniarinken och alla hade de ett leende på läpparna. Det bara måste bli över 4 000 åskådare i nästa hemmamatch mot Västervik, säsongens stora antagonist som senast lagen möttes bjöd på en kölhalning av enorma mått. Men sedan dess har SSK blivit ett nytt lag.

”20 nya gubbar, hösten var en transportsträcka och svårt för Waltin och Martin att få in i huvudet på oss vad som krävdes. Men nu börjar folk förstå och vi tar steg varje dag” sade Johan Skinnars efter matchen i går.

Det ska bli så oerhört intressant att se det här nya SSK ta sig an ett nu något sargat Västervik på fredag.

Men först, en tripp till Borlänge på onsdag.