Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanson: SSK har en unik chans att skapa en ny identitet

Mer pengar. Ja, vem vill inte ha det? Är man spelare i SSK och just har tagit klubben upp från division ett, då kan jag förstå att man vill bli belönad med mer än klappar på axeln.Det är dock fullt förståeligt att Mats Waltin drar öronen åt sig. Senast SSK lockade spelare med hjälp av pengar slutade det med Det Stora Fiaskot.

Nu är det dock inga fantasisummor som diskuteras. Det är smådetaljer, någon tusenlapp hit eller dit. Mats Waltin irriterar sig på agenter som gör allt för att ge sina spelare en så bra deal som möjligt. Old school-Waltin vill hellre förhandla direkt med spelaren och få raka besked. Klart att det är frustrerande.

Men han gör givetvis rätt. SSK försöker bygga upp något nytt, och det är inte pengarna som gjort det. Det viktigaste nu för SSK är att bygga vidare på den här nya kulturen, där det är hårt jobb och ödmjukhet som gäller. Det var det som tog SSK tillbaka till hockey-allsvenskan snabbare än någon vågat räkna med.

SSK behöver inte bli som någon annan. Klubben kan bli precis vad den vill och skapa en egen identitet, en bild som supportrarna och invånarna i Södertälje med omnejd kan känna igen sig i och relatera till.

Hårt arbete är något de flesta Södertäljebor kan relatera till och känna en stolthet över.

Klart att alla drömmer om att tjäna stora pengar och unna sig sånt som få andra kan, men SSK kommer antagligen aldrig bli den klubb som kan värva de stora stjärnorna och betala de stora pengarna. Och varför skulle man? Det speglar knappast Södertälje som stad.

SSK har andra styrkor. Ett starkt hockeyintresse, en stor ungdomsverksamhet och en supporterskara som många klubbar bara kan drömma om.

Jag hoppas att SSK tar den här chansen att slå fast sin nya identitet där man står nära fansen och visar uppskattning mot dem, som man gjorde i division ett.

Projektet med skridskoskola för nyanlända är ett exempel på att klubben har ambitioner att bli något mer än bara en hockeyklubb. SSK vill spela en roll i samhället. Jag hoppas att detta är ambitioner som finns nedskrivna och är cementerade i klubbens stadgar nu, och inte bara något som Mats Pernhem, Mats Waltin och de som styr klubben just nu står för.

Intresset för SSK är enormt just nu. Det märks på läsarstatistiken på LT.se.

SSK har börjat göra saker rätt. Och jag tror inte att det beror på att laget har vunnit mer än på mycket länge, utan för att man har hittat en identitet som stämmer överens med vad man faktiskt är.

Håll fast vid det nu, SSK, och bygg vidare på det.